Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Your address will show here +12 34 56 78

Eetbaar schilderij tijdens Lekker Uden

Onder de vlag van Brabant Celebrates Food organiseert Stichting Food Events Uden op 31 augustus, 1 en 2 september: Lekker Uden. Tijdens deze eerste editie geven Gemeente Uden, Rabobank Uden Veghel en ZLTO gezamenlijk de kick-off voor een mooie samenwerking. Deze partijen slaan de handen ineen om de regio te laten zien op welke gebieden food een rol speelt in deze regio.

Een schilderij om op te eten!
Als je langs het decor van Lekker Uden loopt zou je het liefst een hapje nemen! Voedselproducenten uit de regio creëren samen een prachtig eetbaar schilderij. Ze laten daarmee de diversiteit zien van de voedselproductie in deze regio. Na afloop van Lekker Uden gaan de etensresten naar de kinderboerderij, zodat de dieren er lekker van kunnen smullen. Ook de lijsten worden hergebruikt. Er zijn al volop goede ideeën, zoals een fietsroute langs de schilderijen op het erf van de voedselproducenten.

Kinderen leren meer over voeding
Rabobank, ZLTO en Gemeente Uden hebben naast het decor een boeiend educatief programma in elkaar gezet. Op het terrein van Lekker Uden is een kidsarea ingericht. Zo kan er geknutseld worden met afvalmaterialen. Ook is er een spel om kinderen meer te leren over de herkomst van hun eten. Geen zin in spelletjes, maar wel nieuwsgierig naar de voedselproducenten? ZLTO heeft een aantal inspirerende boeren gevraagd te komen vertellen over hun producten. Het programma hiervoor vind je bij de ingang. De kidsarea is dagelijks van 14.00 tot 19.00 uur open.

Lekker Uden
De Markt in Uden vormt aankomend weekend (31 augustus, 1 en 2 september) de locatie voor Lekker Uden, een sfeervolle foodmarkt geïnspireerd op de foodhallen-trend die wereldwijd enorm populair is. Tijdens het driedaagse event worden foodlovers uit de regio getrakteerd op de gastvrijheid, trots en uiteraard het vakmanschap van de deelnemende foodartiesten. Het event opent dagelijks om 14:00 uur en is gratis toegankelijk. Voor openingstijden & meer informatie, check www.lekkeruden.nl Ga terug