Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Your address will show here +12 34 56 78

Derde editie Lekker Uden verplaatst naar 2021

Er vindt dit jaar geen derde editie van Lekker Uden plaats. Het driedaagse foodevent, dat de afgelopen twee jaar gehouden werd op de Udense Markt, wordt verplaatst naar volgend jaar. “Gezien de huidige omstandigheden is het simpelweg niet haalbaar om een event van dergelijke omvang te organiseren”, aldus Willem van Cuijk, voorzitter van Stichting Food Events Uden.

Na twee succesvolle edities van Lekker Uden, had de organisatie haar zinnen gezet op een fraai vervolg. “Lekker Uden laat zien wat je voor elkaar kunt krijgen als je de krachten bundelt en gezamenlijk de schouders eronder steekt. We hebben een bijzondere samenwerking tussen ondernemers tot stand weten te brengen en Uden culinair gezien nog meer op de kaart weten te zetten in de regio. We keken ernaar uit om daar dit jaar mee verder te gaan.”

Focus op wat nu écht belangrijk is
Maar de onzekere situatie waarin iedereen zich momenteel bevindt en het feit dat er nog geen duidelijkheid is rondom het verdere verloop van deze crisis, heeft ertoe geleid dat de organisatie van Lekker Uden tot een moeilijk besluit is gekomen. “Er komt dit jaar géén derde editie. Gezien de huidige omstandigheden en de geldende maatregelen, is het simpelweg niet haalbaar om aan de slag te gaan met de voorbereidingen. Lekker Uden draait om meer dan eten alleen. We zetten met ons event breed in op voeding, op het complete verhaal rondom voedsel. Daarbij zijn we afhankelijk van de Udense horeca, van onze foodartiesten en van vele andere ondernemers. En al deze ondernemers hebben op dit moment wel wat anders aan hun hoofd. Wij willen hen absoluut niet belasten met de activiteiten rondom de organisatie van een grootschalig evenement als Lekker Uden. Zij moeten zich volledig kunnen focussen op wat nu écht belangrijk is: hun corebusiness, op hun eigen bedrijf.”

Lekker Uden 2021
Maar van uitstel komt zeker geen afstel, zo laat Van Cuijk weten. “Wij zijn overtuigd van de toegevoegde waarde en het belang van een dergelijk evenement voor Uden. Daarom verplaatsen we de derde editie gewoon naar volgend jaar. Vooralsnog gaan we uit van het eerste weekend van september 2021. We hopen van harte dat we deze crisis dan achter de rug hebben en dat alle betrokken partijen er goed doorheen gekomen zijn, zodat we samen alsnog een mooi evenement neer kunnen zetten.”

Over Lekker Uden
Lekker Uden is een driedaags culinair event waar foodlovers uit de regio getrakteerd worden op de gastvrijheid, trots en uiteraard het vakmanschap van de deelnemende foodartiesten. De sfeervolle foodmarkt is geïnspireerd op de foodhallen-trend die wereldwijd enorm populair is.

Ga terug